Tu iti vezi viata fara cafea?

Speakeri - Pasaport in lumea NESCAFESunt lucruri fara de care zilele nu ar mai fi la fel. Sunt lucruri carora probabil nici nu le dam importanta pentru ca ne bucuram de ele in fiecare zi, dar ce s-ar intampla daca intr-o zi ne-am trezi fara ele? Ei bine, aceeasi intrebare ne-am pus-o si noi dupa ce la un eveniment Nescafe de saptamana trecuta am aflat ca in viitor cafeaua ar putea sa nu mai fie disponibila. Whaaaat? Cam asta a fost reactia noastra, caci nu stim cum sunteti voi, dar pentru noi o zi fara cafea nu este o zi de munca sau de facut ceva. Nu exista nici un moment mai perfect decat diminetile cand cu ochii intredeschisi iti verifici corespondenta in timp ce mai iei o gura din cafeaua ta preferata si incerci sa te dezmeticesti.

Din pacate, este o certitudine, cafeaua ar putea disparea din cauza fluctuatiilor de temperatura, diversitatii genetice si daunatorilor. Potrivit unui studiu recent, pana in 2050, productia de cafea Arabica va scadea cu 25%, in conditiile in care din aceste boabe de cafea se produce aproximativ 75% din cafeaua comercializata in toata lumea.

Astfel am fost fericite sa luam parte la evenimentul ”Pasaport in lumea NESCAFÉ”, unde NESCAFÉ a vorbit despre initiativa dezvoltata la nivel mondial pentru a sustine cultivarea cafelei naturale si disponibilitatea acesteia si in viitor.

Arborele de cafea se numara printre speciile sensibile la schimbarile climatice, diversitate genetica si daunatori. Pentru a se dezvolta si pentru a oferi o cafea de calitate, acesta trebuie plantat intr-un mediu propice.

”Planta de cafea este sensibila la cele mai mici variatii ale climei, o schimbare de un grad putand avea un impact semnificativ asupra recoltei. Alte amenintari asupra arborilor de cafea vin din partea daunatorilor si bolilor. Astfel, culturile de cafea pot fi afectate de peste 900 de specii de insecte, peste 20 de specii de nematozi si noua specii de paianjeni. Boala cea mai frecventa si care poate produce daune importante este rugina frunzelor, produsa de o ciuperca parazita. Dar poate una dintre problemele cele mai mari este reprezentata in prezent de scaderea diversitatii genetice, mai ales in cazul speciei Coffea arabica, aceasta fiind o planta cu autopolenizare. Fenomenul este responsabil de scaderea rezistentei plantelor la boli, la daunatori si chiar la variatii de temperatura. Tuturor acestor amenintari li se adauga faptul ca in cultivarea arborelui de cafea este necesar un efort indelungat, mai ales ca de la semanat si pana la coacerea primelor fructe este nevoie sa treaca 4-5 ani. Luand in considerare toate aceste probleme, constatam ca agricultorii se confrunta cu o adevarata provocare. Din aceste motive, este important sa fie dezvoltate proiecte de sustenabilitate, care sa ii ajute pe acestia sa aiba grija de arborele de cafea”, a declarat Conf. Dr. Paulina Anastasiu, Directorul Gradinii Botanice ”Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti.

Planta de cafea - Pasaport in lumea NESCAFE

Cum productia de cafea este in scadere din cauza provocarilor cu care se confrunta cultivatorii de cafea si a recoltelor mai mici, din 2011, NESCAFÉ deruleaza programe in comunitatile de agricultori unde isi desfasoara activitatea: organizarea de consiliere agricola pentru cultivatori, distribuirea in comunitatile de agricultori a arborilor de cafea, achizitionarea de cafea direct de la agricultori.

”Initiativa NESCAFÉ se desfasoara in 14 tari, printre care si Brazilia, Vietnam, Filipine, Etiopia. Obiectivul nostru este ca pana in 2020 un total de 340.000 de cultivatori sa beneficieze de consiliere agricola. De asemenea, pana in 2014, NESCAFÉ le-a oferit agricultorilor 73 de milioane de arbori de cafea, planuind ca pana in 2020 sa distribuie in comunitatile cultivatorilor de cafea 220 de milioane de plante. In plus, NESCAFÉ a achizitionat, pana in 2015, aproximativ 180.000 de tone de boabe, de ajuns pentru a obtine 90 de miliarde de cani de cafea, direct de la 175.000 de cultivatori. In acest fel, asiguram responsabilitatea dincolo de cana”, a declarat Silvia Sticlea, Division Executive Manager, Nestlé Romania.

Interactiune cu aplicatia NESCAFE 360 - Pasaport in lumea NESCAFE

La eveniment am descoperit si o aplicatie incredibila, aplicatie pe care NESCAFÉ o pune la dispozitie fanilor, aplicatia NESCAFÉ 360°, disponibila in 13 tari, pentru o experienta cat mai completa. Ea este bazata pe ultima versiune Google Cardboard, care este accesibila pentru toate tipurile de smartphone. Datorita noii tehnologii, fanii cafelei pot accesa privelisti panoramice, splendide asupra culturilor de cafea cu ajutorul filmarilor interactive speciale. Aplicatia este compatibila cu telefoanele cu sistem de operare Apple sau Android. Experienta interactiva poate fi accesata si de pe Youtube cu ajutorul telefonului sau al calculatorului.

La finalul evenimentului am plantat si primul nostru arbore de cafea care speram sa aiba viata lunga si frumoasa!

Love,

Signature by M&M

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s